Op onze rapporten wordt bij het afdrukken een watermerk toegepast. Waarom gebeurt dat?

Voor Business Central (online/SaaS) Sandbox-omgevingen wordt altijd een "DEMO"-watermerk toegepast op rapporten. Om rapporten uit te voeren in een Sandbox-omgeving heeft u geen licentie nodig. Het watermerk wordt toegevoegd aan rapporten om te voorkomen dat u per ongeluk de prints uit een Sandbox-omgeving gebruikt en om oneerlijk gebruik van de diensten te voorkomen.

Voor Business Central (en NAV) on-premise omgevingen wordt een watermerk toegepast op de afgedrukte rapporten als de Document Creator-productsleutel wordt gebruikt met een Business Central-licentie die is gekoppeld aan een andere VOICE ID (PSBCID) dan waarvoor de sleutel is gelicentieerd. Dit gebeurt doorgaans wanneer de Business Central-ontwikkelaarslicentie van een partner is geüpload naar de Business Central-database. U kunt dit oplossen door de juiste Business Central-licentie naar de database te uploaden en daarna de Business Central-serverinstantie(s) opnieuw op te starten.

Tot slot is het ook mogelijk dat u zelf een watermerk heeft aangebracht voor specifieke rapportlay-outs. Om het watermerk te verwijderen, opent u de rapportlay-out in de designer en kiest u File | Page Setup vanuit het contextmenu in de linkerbovenhoek, ga vervolgens naar het tabblad Other en klik op de knop Edit watermark.... Van daaruit kunt u de instellingen voor het paginawatermerk bewerken.