INFORMATIE

Over de app Inventory Availability Indicators

“Heb ik voldoende voorraad beschikbaar om dit artikel naar de klant te verzenden?” Hoe vaak per dag zoek je naar het antwoord op deze vraag?

Een van de kerntaken voor de meeste groothandels is het zo laag mogelijk houden van de voorraad, zonder de betrouwbaarheid van de leveringen te veel te beïnvloeden. Men moet snel en eenvoudig beslissingen kunnen nemen over de volgende vragen:

  • Welke verzenddatums kan ik aan mijn klant toezeggen?
  • Welke orders kunnen nu worden verzonden?

Deze app biedt de gebruiker enkele krachtige inzichten: in de documentregels (verkoop, transfer, assemblage, productie, projecten) hebben we een gekleurde indicator toegevoegd die aangeeft of een orderregel kan worden verzonden. Een groene indicator betekent: “voldoende voorraad om aan alle huidige behoeften te voldoen”. Een oranje indicator betekent dat er momenteel geen voorraad is, maar dat er voldoende aanvulling is gepland. En een rode indicator betekent dat nieuwe aanvulling moet worden gepland, anders zal er een tekort zijn voor het artikel. Naast deze basisfuncties hebben we enkele combinaties van de eerder genoemde kleuren toegevoegd.

“Wat als ik artikelen assembleer?”
De app biedt ook inzicht in de voorraad van de benodigde materialen! Verkoopregels met artikelen die een “assemble-to-order” beleid hebben, zullen een onderscheidende indicator hebben die aangeeft of het artikel op dat moment kan worden geassembleerd (= groene structuur), of dat aanvulling al is gepland voor alle items (= oranje structuur), enz.

“Oké, ik krijg visualisaties die mij de beschikbaarheid van orderregels vertellen. Maar ik mis nog steeds inzicht in wanneer ik deze items moet verzenden.”
Ja, inderdaad, het handmatig controleren van orders om te zien wat beschikbaar is voor verzending kan een tijdrovende taak zijn. Daarom hebben we een pagina gemaakt met een overzicht van alle verkooporders die nog moeten worden verzonden met alle indicatoren op de order. Wanneer je op een order klikt, worden de details van de order op dezelfde pagina weergegeven. Wil je alleen de orders zien die nu kunnen worden verzonden? Klik gewoon op de knop “Toon alleen te verzenden”.

“Leuk, maar hoe kan ik het picken en verzenden van de orders beheren?”
Vanaf de verzendplanningspagina kan de gebruiker Magazijn Verzendingen of Voorraadpicks genereren (afhankelijk van de instellingen). Om zo’n magazijndocument aan te maken hoef je je alleen de orders te selecteren en op de knop te drukken om de magazijndocumenten voor deze orders te genereren. Voor efficiëntie kun je ervoor kiezen om verzendingen voor dezelfde klant te combineren in één Magazijn Verzending. Hierbij kun je ervoor kiezen om alleen te consolideren als de verzendingen niet (gedeeltelijk) zijn gepickt of altijd te combineren (uiteraard voor dezelfde klant).

Prijzen

Je kunt de Inventory Availability Indicators-extensie helemaal gratis uitproberen door deze rechtstreeks te installeren vanuit Microsoft AppSource in een van je Business Central Sandbox-omgevingen.
Geen proefperiode, geen verplichtingen!

Installeer de extensie gewoon rechtstreeks vanuit Microsoft AppSource en probeer het meteen uit.

Benieuwd naar de prijzen voor gebruik in productie? Bekijk dan de pagina Prijzen voor gedetailleerde informatie over de prijzen van elk van onze apps.